Overlijdensrisicoverzekering Credit Life

Overlijdensrisicoverzekering Credit Life

Als je een overlijdensrisicoverzekering af wilt sluiten, dan zou je dat kunnen doen bij de Duitse verzekeraar Credit Life, een onderdeel van de Rheinland Versicherungsgruppe. Deze onderneming houdt domicilie in het Duitse Neuss en kan gezien worden als toonaangevend als het gaat om schade-, levens- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Stel zelf de overlijdensrisicoverzekering van Credit Life samen

Door het afsluiten van een ORV bij Credit Life, doe je dus in elk geval zaken met een alom gerespecteerde partij, die het klappen van de zweep kent Het bedrijf is er al vanaf 1978 en werd in ons land bekend toen het in 2016 de Callas Group overnam. In 2017 ontving het bedrijf de Gouden Stier. Dat was weliswaar niet voor de overlijdensrisicoverzekering Credit Life, maar wel voor een pensioenproduct.

Bepaal zelf de verzekerde som en de duur van de verzekering

Kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering van Credit Life betekent dat je veel vrijheid geniet. Je kunt voor een groot deel zelf bepalen hoe de verzekering er uit komt te zien. Zo heb je nadrukkelijk zelf de hand in de verzekerde som, de wijze van uitbetalen, de premies en de duur van de verzekering. Ook wat betreft eventuele extra verzekeringen kun je die keuzes maken die bij je passen. Voor de overlijdensrisicoverzekering Credit Life geldt dat de snelheid steeds in het proces blijft. En snelheid is een steeds belangrijker aspect aan het worden binnen de ORV’s, zeker als mensen speciaal voor het afsluiten van een hypotheek een verzekering af (moeten) sluiten.

Automatisch en digitale acceptatieprocedure

Het acceptatieproces verloopt bij Credit Life geheel automatisch. Je krijgt een uitnodiging en een inlogcode om in te loggen op een portaal waar je in alle veiligheid aan de slag kunt met het medisch aanvraagformulier. Vervolgens krijg je snel uitsluitsel over de acceptatie. Lange wachttijden kent Credit Life niet. Opvallend is de snelheid van handelen. Doorgaans is een overlijdensrisicoverzekering bij Credit Life dan ook bijzonder snel geregeld.

Aanmoedigingsbeleid om te stoppen met roken

Je stelt dus voor een groot deel zelf je verzekering samen bij deze aanbieder, die een aanmoedigingsbeleid voert wat betreft roken. Niet rokers en mensen die stoppen met roken betalen een lagere premie. Voor veel mensen is dat toch een heel stevige stok achter de deur. Ze grijpen de hogere verzekeringspremie aan om nu toch echt te stoppen met roken. Rook je bij aanvang van de verzekering en wil je stoppen om in aanmerking te komen voor een lagere premie? Dan kan dat als je gedurende een periode van twee jaar niet gerookt hebt.

Vergelijk en kies de voor jou beste verzekeraar

Om te zien of de overlijdensrisicoverzekering Credit Life ook voor jou de beste is, kun je hier op deze website de verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je vanzelf die verzekering die het best aansluit bij jouw wensen en de beste prijs- kwaliteitsverhouding heeft.

Wat valt op aan de overlijdensrisicoverzekering Credit Life?

Opvallend is de keuzevrijheid die je hebt bij deze verzekering. Bovendien wordt de snelheid steeds in het proces gehouden. Wachttijden kent Credit Life dus niet.

Wat doet Credit Life met rokers?

Niet-rokers betalen minder premie. Rook je bij aanvang van de verzekering maar besluit je te stoppen? Dan kom je na twee jaar in aanmerking voor een premieverlaging.

Hoie vind je de voor jou beste ORV?

Die vind je door hier op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken stuit je als vanzelf op de voor jou beste verzekering.

Wat vind jij hiervan?
Kasper, Overlijdensrisicoverzekering Expert