Daarom is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

3 redenen een ORV af te sluiten
Drie redenen om een ORV af te sluiten

Het is in veel gevallen erg verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. We geven je hier drie cadeau, die het belang van het afsluiten van deze verzekering serieus te overwegen.

Verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Met een ORV bescherm jij je gezinsleden als je zelf zou komen te overlijden. Als je komt te overlijden, dan valt vaak een fiks deel van de inkomsten weg, de huur of de hypotheek wordt vaak al een probleem. Om dit risico te beperken, is een overlijdensrisicoverzekering noodzaak. De verzekering keert dan een geldbedrag uit dat gebruikt kan worden voor het regelen van een mooi afscheid bijvoorbeeld, maar ook om schulden af te betalen of om te besteden aan de huur of de hypotheek.

Ook bij het aangaan van een lening

Tweede reden is het aangaan van een lening. Stel je gaat een lening aan, dan wil de geldverstrekker ook geld zien na je overlijden. Stel je bent zelfstandig ondernemer, dan kan de bank bij de nabestaanden aankloppen. Heb je een BV of een NV, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de aandeelhouders en medewerkers. Met de ORV kun je dit risico afdekken. Deze verzekering komt vooral in beeld als de restschuld van de lening na de dood niet wordt kwijtgescholden.

Continuïteit bedrijf waarborgen

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je ook de continuïteit van een bedrijf waarborgen, als je daar eigenaar van bent. De verzekering keert bij overleden binnen een bepaalde periode ofwel een vast bedrag ofwel een variabel bedrag uit. Dit kan gebruikt worden om de gevolgen voor het bedrijf in financieel opzicht op te vangen.

Redenen voldoende dus om een overlijdensrisicoverzekering serieus te overwegen.