Minister bevestigt; ex-kankerpatiënten kunnen zich beter verzekeren

aangepaste regels voor ex-kankerpatiënten

Minister bevestigt; ex-kankerpatiënten kunnen zich beter verzekeren. Per 1 januari volgend jaar mogen verzekeraars bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering de ziekte niet meer meenemen bij de vaststelling van de hoogte van de premie. Dit geldt althans voor mensen die tien jaar vrij zijn van kanker.

Ex-kankerpatiënten kunnen zich beter verzekeren, voor jongeren gaat een termijn van vijf jaar gelden

Tot 21 jaar geldt een termijn van vijf jaar. De plannen waren al in de maak en in de week gelegd en deze week gaf minister Hoekstra en definitief een klap op. Ondertussen hebben de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties en het Verbond van Verzekeraars samen een lijst opgesteld met soorten kanker waar de kortere termijnen voor gehanteerd kunnen worden.

De 10-jaren regeling sluit aan bij de termijnen die in België en Frankrijk gehanteerd worden. Zeker ook voor de jongeren is dat goed nieuws. Die zijn bij het kopen van een huis bijvoorbeeld een ORV nodig. Frankrijk hanteert voor de jongeren eveneens een periode van vijf jaar. Ondertussen is minister Hoekstra een tevreden man.

‘Vanaf het begin wist ik dat dit probleem gewoon opgelost moet worden’, zei hij. ‘Het is uitermate belangrijk dat mensen de de strijd tegen kanker hebben gewonnen zich net als iedereen kunnen verzekeren, zonder dat zij dan nog het verleden met kanker met zich mee moeten torsen’. aldus Hoekstra. De aangepaste regels gelden per de eerste van het nieuwe jaar.

Wat vind jij hiervan?
Kasper, Overlijdensrisicoverzekering Expert