‘Nederlanders raken onderverzekerd voor ORV’

Nederlanders raken onderverzekerd

Nederlanders raken onderverzekerd voor ORV en pensioen. Dat zegt KPMG die de verzekeringen nader onder de loep nam. Uit dat onderzoek komt naar voren dat steeds sprake is van onderverzekering. Vroeger was dat niet mogelijk overigens, de overlijdensrisicoverzekering was lang verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Nederlanders raken onderverzekerd en besparen liever die paar tientjes

Teneinde een paar tientjes per maand te besparen, wordt door Nederlanders steeds minder vaak een ORV afgesloten. Die bezuiniging kan echter grote gevolgen hebben. Nabestaanden zonder overlijdensrisicoverzekering lopen de kans niet langer in hun huis te kunnen blijven wonen na het overlijden van de partner. Dit omdat de maandlasten zonder verzekering veel te hoog zijn. Ook bij pensioenen is ondertussen sprake van onderverzekering zo stelt KPMG.

Sparen levert de komende jaren nog geen rendement op

KPMG liet verder weten dat sparen ook de komende jaren niet voor het maken van rendement staat. Volgens het onderzoek is er in ons land wel behoefte om kapitaal op te kunnen bouwen en een redelijk rendement te scoren, zonder heel veel risico te nemen. KNPG noemt beleggingsverzekeringen als optie. Die worden sinds de woekerpolissen van 2006 amper nog aangeboden.

Wat vind jij hiervan?
Kasper, Overlijdensrisicoverzekering Expert