Overlijdensrisicoverzekering kan nog goedkoper

overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper
overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

De overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper. De premies die de afgelopen jaren betaald zijn voor de overlijdensrisicoverzekering zijn al sterk gestegen, Dit heeft alles te maken met het feit dat we tegenwoordig steeds langer leven. Toch kan het goedkoper. Bijvoorbeeld door over te sluiten en de huidige premie aan te laten passen. Dit kan ook als de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan de hypotheek.

Overlijdenrisicoverzekering kan goedkoper, geen sprake van boeterente

Veel huizenbezitters hebben hun overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek. De verzekering beschermt met name de nabestaanden tegen financiële tegenvallers. Op die manier kan men bijvoorbeeld in het huis blijven wonen. Omdat we langer leven, zijn de premies voor deze verzekering vanaf het jaar 2002 al meer dan gehalveerd. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering blijft de overstapoptie vaak onderbelicht . Terwijl die er wel is. En dus liggen er nog meer mogelijkheden om een goedkopere verzekering af te sluiten.

Afpanden van de oude verzekering

Als je overstapt, betaal je geen boeterente. Wel kan gevraagd worden een nieuwe verzekering te verpanden aan de hypotheek en zorgen voor het afpanden van de oude verzekering, Bij deze stap is het wellicht handig advies in te winnen bij een specialist.