De overlijdensrisicoverzekering lijkt veel goedkoper als je niet rookt, hoe zit dat?

Er is geen twijfel over mogelijk dat het aangaan van een overlijdensrisicoverzekering een belangrijkste financiële beslissingen in je leven is. Het helpt je geliefden om financieel stabiel te blijven, mocht er iets met je gebeuren. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom een overlijdensrisicoverzekering goedkoper is voor niet-rokers? Op deze pagina kom je erachter wat de reden hiervoor is. Je bepaalt uiteraard zelf of je rookt of niet, maar dit heeft dus wel invloed op de hoogte van je premie. Om je een eindje op weg te helpen, lees je meteen wat handige tips om te stoppen met roken terug.

Het verschil tussen rokers en niet-rokers tarieven

Roken heeft een directe impact op je gezondheid en daarmee ook op de premie van je overlijdensrisicoverzekering. Verzekeraars berekenen de premie op basis van een aantal factoren, waaronder leeftijd, geslacht, gezondheidstoestand en levensstijl. Het is dus logisch dat als roken je gezondheid negatief beïnvloedt, de verzekeraar dit zal meenemen in de risicobeoordeling en hierdoor je premie hoger zal uitvallen. Statistieken wijzen uit dat rokers een hoger risico vormen op voortijdig overlijden vergeleken met niet-rokers. Volgens het CBS is de levensverwachting voor rokers gemiddeld 6 tot 13 jaar korter dan voor niet-rokers.

Dit betekent een hoger risico voor de verzekeraar en dus een hogere premie voor de verzekerde. Het is daarom dat je ziet dat een overlijdensrisicoverzekering goedkoper is voor niet-rokers.

Stoppen met roken maakt je overlijdensrisicoverzekering goedkoper

Dit betekent ook dat als je stopt met roken, je premie kan dalen. Over het algemeen geldt dat je als ‘niet-roker’ wordt beschouwd als je minstens twee jaar gestopt bent met roken. Verzekeraars kunnen je vragen om een medische test te doen om te bevestigen dat je inderdaad gestopt bent. Als je deze test met succes doorstaat, wordt je premie verlaagd. Zo wordt je overlijdensrisicoverzekering goedkoper. Maar hoe stop je met roken en hoe houd je dat vol? Dat brengt ons bij het volgende deel.

Een paar tips om te stoppen met roken en je overlijdensrisicoverzekering goedkoper te maken

Het stoppen met roken kan moeilijk zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Hier zijn een paar tips om je te helpen de strijd tegen de sigaretten te winnen.

– Zoek hulp: Er zijn veel verschillende stoppen-met-roken programma’s beschikbaar. Deze programma’s kunnen je steun, begeleiding en tools bieden om met de ontwenningsverschijnselen om te gaan.

– Gebruik nicotinevervangers: Denk hierbij aan nicotinepleisters, kauwgom, neusspray en tabletten. Deze middeltjes kunnen je helpen om de nicotineverslaving te overwinnen.

– Medicatie: Er zijn verschillende soorten medicatie die je kunnen helpen om te stoppen met roken. Deze moeten wel altijd worden gebruikt onder toezicht van een arts.

– Maak een plan: Stel duidelijke doelen en maak een plan om je doelen te bereiken. Het kan nuttig zijn om een ‘stopdatum’ te kiezen. Zo houd je een stok achter de deur en leef je ergens bewust naartoe.

Hoe houd je het stoppen met roken vol?

Het stoppen met roken is de eerste stap, maar het volhouden van je behaalde doel kan vaak het moeilijkst zijn. Hier zijn een paar tips om je gezonde gedrag vol te houden:

– Vermijd triggers: Vermijd situaties die je kunnen aanzetten tot roken. Dit kan variëren van het vermijden van rookplekken tot het lichtjes wijzigen van je dagelijkse routine.

– Zoek steun: Praat met familie en vrienden over je doelen en vraag ze om steun.

– Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de drang om te roken te verminderen.

– Mindfulness en meditatie: Deze technieken kunnen helpen om de stress en angst die kunnen ontstaan bij het stoppen met roken te verminderen.

Het stoppen met roken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Een overlijdensrisicoverzekering is goedkoper voor niet-rokers en dat kan een grote besparing betekenen op de lange termijn. Maar vergeet niet dat het belangrijkste is om gezond te blijven, zowel voor jezelf als voor je geliefden. Het stoppen met roken kan een uitdaging zijn, maar met de juiste hulp en instelling is het zeker haalbaar.

Ooverlijdensrisicoverzekering.com, je gids tijdens de zoektocht naar de beste overlijdensrisicoverzekering

Het kiezen van de juiste overlijdensrisicoverzekering kan een complex proces zijn, maar met Overlijdensrisicoverzekering.com wordt het een stuk makkelijker. Onze website is speciaal ontworpen om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte overlijdensrisicoverzekering die past bij jouw specifieke behoeften en budget. Wij verzamelen en vergelijken premies en voorwaarden van verschillende aanbieders, waardoor je een duidelijk en onafhankelijk overzicht krijgt. Het maakt niet uit of je een roker of een niet-roker bent, op Overlijdensrisicoverzekering.com vind je makkelijk en snel de beste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekering. Verzeker jezelf van een gerustgestelde toekomst voor jou en je geliefden door vandaag nog te beginnen met vergelijken.

Wat vind jij hiervan?
Kasper, Overlijdensrisicoverzekering Expert